Hoelang is de wachttijd bij jullie?
De actuele wachttijden voor een poliklinische afspraak en staarbehandeling vind je op deze pagina.
Voor een ooglaserbehandeling geldt in principe geen wachttijd. Houd wel rekening met de tijd dat je geen contactlenzen mag dragen voor het vooronderzoek en de behandeling. Bij harde lenzen is dit minimaal twee weken en voor zachte lenzen geldt een week.
Kan ik in termijnen betalen?
Dat is mogelijk. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Kan ik ook terecht voor reguliere oogzorg?
Op dit moment kun je bij ons terecht voor reguliere zorg met betrekking tot staar, nastaar, ICL (>-10 >+10), PTK o.b.v. verwijzing huis- of oogarts, refractie o.b.v. verschil >-4,75 cilindrische afwijking. Het is de bedoeling om vanaf volgend jaar meer reguliere zorg te gaan aanbieden.
Kan ik bij jullie terecht voor een second opinion?
Jazeker, je bent hiervoor van harte welkom in onze kliniek. De kosten voor een second opinion bedragen € 250.
Kan ik bij jullie ook terecht voor een rijbewijskeuring / CBR-ogentest?
Ja, wij verzorgen ook rijbewijskeuringen (ogentest) volgens de richtlijnen van het CBR. Heb je de diagnose diabetisch dan kun je voor CBR-ogentest alleen terecht bij een oogarts in het ziekenhuis.
Kan ik voor zowel ver zien als dichtbij geholpen worden?
Ja, dat is mogelijk. Tijdens het vooronderzoek en het persoonlijke advies stellen we op basis van de verrichte metingen en onderzoeksresultaten een persoonlijk advies op.
Wat kan ik doen om het herstel van de ooglaserbehandeling te bevorderen?
De hersteltijd is afhankelijk van de behandelmethode, maar is in alle gevallen relatief kort. Het zorgvuldig opvolgen van juiste gebruik van de medicatie, de nacontroles en nauwkeurig naleven van de behandelingsinstructies draagt bij aan je voorspoedige herstel. Luister ook goed naar je eigen lichaam. Ben je ergens onzeker over, neemt dan gerust contact met ons op.
Kan een ooglaserbehandeling plaatsvinden als ik medicijnen gebruik?
Over het algemeen is medicijngebruik geen reden om een ooglaserbehandeling af te raden. Vermeld medicijngebruik altijd vooraf of tijdens het vooronderzoek en je persoonlijke adviesgesprek.
Wanneer weet ik of ik voor een ooglaserbehandeling in aanmerking kom?
Afhankelijk van het resultaat van het persoonlijke adviesgesprek kunnen we dit bepalen. Tijdens het vooronderzoek meten we je brilsterkte en hoornvliesdikte. Daarnaast is je algemene gezondheidstoestand van belang voor de behandelingsmogelijkheden.
Wordt een ooglaserbehandeling vergoed door mijn zorgverzekering?
Een ooglaserbehandeling wordt alleen bij hoge uitzondering vergoed vanuit de zorgverzekering. Dit gebeurt enkel als er een groot verschil (meer dan -4,75 cilindrische afwijking) tussen beide ogen is en er sprake is van extreme intolerantie voor contactlenzen. Er zijn enkele zorgverzekeraars die de behandeling gedeeltelijk vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Neem vooraf contact op met je zorgverzekering als je hier meer over wilt weten.
Waar kan ik mijn ogen laten laseren?
Iris Eye Clinics beschikt over een moderne kliniek in Boxtel waar we de ooglaserbehandelingen uitvoeren. Daarnaast beschikken we over diverse locaties in het land waar je terecht kunt voor vooronderzoeken, controles en je nazorg. Vind een Selected Partner bij jou in de buurt.
Mag ik mijn contactlenzen blijven dragen tot de dag van de ooglaserbehandeling?
Nee, je mag geen contactlenzen dragen voor het vooronderzoek en voor de behandeling. Draag bij harde lenzen minimaal twee weken van tevoren geen lenzen en bij zachte lenzen een week van tevoren. Contactlenzen beïnvloeden de kromming van het oog. Alleen als je een aantal weken geen contactlenzen draagt, kunnen we een betrouwbare meting uitvoeren. Ook moeten je ogen in optimale conditie zijn voor de behandeling zelf. Hier lees je er meer over.
Wat zijn de mogelijke neveneffecten/risico's van ooglaseren?
Over- en ondercorrecties: met een bijbehandeling kunnen we dit corrigeren.
Schitteringen en lichtkringen (halo’s): deze komen voornamelijk voor bij een Lasek-behandeling als gevolg van een waasvorming in het hoornvlies. Ook bij een grote pupildiameter kunnen deze symptomen optreden.
Infecties: deze zijn zeer zeldzaam en kunnen bij tijdige ontdekking met medicijnen goed behandeld worden.
Download of vraag om een brochure waarin per behandeling mogelijke neveneffecten, risico’s en mogelijke complicaties staan beschreven. Neem bij eventuele onduidelijkheden contact op met ons secretariaat.
Wat zijn de voordelen van een ooglaserbehandeling?
De meeste mensen kiezen voor een ooglaserbehandeling vanwege gemak. Je bent namelijk voorgoed van je contactlenzen en bril af! Kortom:
- Nooit meer last van een beslagen bril
- Sporten zonder bril
- Nooit meer last van branderige ogen
- Nooit meer op zoek naar je bril om iets te lezen
- Op vakantie direct het water in alles scherp blijven zien
- Opstaan en direct de tijd op je wekker zien
Is ooglaseren 100% veilig?
Een ooglaserbehandeling is zeker veilig, maar geen enkele chirurgische ingreep is volledig zonder risico. Ook is het niet te garanderen dat je het gewenste doel volledig bereikt. Heb je onverhoopt een reststerkte na de behandeling, dan zijn herbehandeling of bijbehandeling mogelijk.
Ooglaseren, hoe werkt het?
Het laseren van ogen kan op verschillende manieren, maar de behandeling is in de basis hetzelfde: de kromming van het hoornvlies verandert. Ben je bijziend? Dan wordt je hoornvlieskromming afgevlakt. Ben je verziend? Dan wordt je hoornvlieskromming steiler gemaakt. Hiervoor gebruiken we lasertechnologie. Het aanpassen van de kromming van het hoornvlies zorgt ervoor dat lichtstralen weer precies samenvallen, waardoor je weer scherp kunt zien. Bij Iris Eye Clinics kun je kiezen uit verschillende behandelmethoden voor het laseren van ogen. Ontdek ze hier
Kan ik mijn ogen laten laseren?
Een ooglaserbehandeling is voor vrijwel iedereen mogelijk. Toch zijn er enkele uitzonderingen. Tijdens een zwangerschap of gedurende de periode van borstvoeding mag je niet behandeld worden vanwege de verhoogde oogdruk. Ook bepaalde oogziekten en suikerziekte kunnen een belemmering zijn. Het gebruik van medicijnen is over het algemeen geen reden om niet te behandelen. In het voortraject van een behandeling bespreken we dit uitgebreid met je.
Wanneer is het niet mogelijk om te worden behandeld?
Behandeling is niet mogelijk gedurende de zwangerschap en de periode van borstvoeding. Verhoogde oogdruk, andere oogziekten en suikerziekte kunnen een belemmering zijn.
Hoe gaat een lenswissel in z’n werk?
Bij een lenswissel, of refractieve lensvervanging, vervangen we je natuurlijke ooglens voor een gepersonaliseerde implantlens. Deze kan al je refractieafwijkingen, zoals bijziendheid, verziendheid en/of cilinderafwijkingen corrigeren. Met als resultaat dat je na de behandeling geen (lees)bril en/of contactlezen meer nodig hebt. Samen met de oogarts of optometrist bespreek en test je de beste keuze gepersonaliseerde implantlens voor jou.
Kan ik nog last krijgen van staar na een lenswissel?
Nee, een belangrijk bijkomend voordeel van een lenswissel is dat je ook geen last zult krijgen van staar.
Wanneer kom ik aanmerking voor een lenswissel?
Een lenswissel wordt vaak toegepast bij hogere sterktes en/of een te dun hoornvlies. Ook bij de behandeling van staarklachten passen we een lenswissel toe. Lees er meer over op deze pagina
Vanaf welke leeftijd is een lenswissel mogelijk?
Als je eenmaal last krijgt van ouderdomsverziendheid, ook wel presbyopie genoemd, kan een lenswissel een goede keuze zijn. Presbyopie begint meestal vanaf je 45e levensjaar. Je ooglens wordt dan minder soepel en dat zorgt voor klachten voor je nabije en intermediaire zicht. Op de langere termijn kun je ook te maken krijgen met klachten voor je verre zicht.
Zijn voorzetlenzen ook mogelijk bij extreme sterkte-afwijkingen
Een van de voordelen van deze methode is dat we ook extreme sterkte-afwijkingen kunnen corrigeren als je oogheelkundige staat dit toelaat. De aard van het materiaal en het ontwerp van de lens wordt zeer goed in het oog verdragen. Voorzetlenzen worden vooral toegepast bij hoge minsterktes, plussterktes, cilinderafwijkingen, dun hoornvlies of droge ogen.
Wanneer kom ik in aanmerking voor voorzetlenzen?
Als een ooglaserbehandeling niet mogelijk of wenselijk is, heb je met voorzetlenzen een uitstekend alternatief. In tegenstelling tot een laserbehandeling veranderen we met een voorzetlens niets aan de bouw van je oog. We plaatsen dus een extra lens vóór je eigen oog. Deze methode wordt al 25 jaar met veel succes toegepast. Lees er meer over op deze pagina