Er zijn al 58 Selected Partners aangesloten!

Er zijn al 58 Selected Partners aangesloten!

close

Voordelen van lenswissel

 • Ideaal voor mensen vanaf ca. 45 jaar
 • Levenslang scherp zicht
 • Een supersnelle, pijnloze en veilig keuze
 • De keuze om twee ogen op dezelfde dag te behandelen
 • Nooit meer last van staar
 • Behandelmogelijkheid met robotgestuurde LenSx® laser

Past een lenswissel bij jou?

Als je eenmaal last krijgt van ouderdomsverziendheid, ook wel presbyopie genoemd, kan een lenswissel een goede keuze zijn. Presbyopie begint meestal vanaf je 45e levensjaar. Je ooglens wordt dan minder soepel en dat zorgt voor klachten voor je nabije en intermediaire zicht. Op de langere termijn kun je ook te maken krijgen met klachten voor je verre zicht.

Verschillende behandelmethodes
Welke behandeling past bij jou?

Iris icoon Lenswissel Gepersonaliseerde implantlenzen ook staar

Gepersonaliseerde implantlenzen

Als je kiest voor een lenswissel, implanteren we een gepersonaliseerde implantlens (premium IOL) in het oog. Om erachter te komen of je geschikt bent, doen we een uitgebreid oogheelkundig onderzoek in een van onze vestigingen. Met geavanceerde 3D-beeldtechnologie maken we een 3D-kaart van je oog. Ook staan we stil bij je persoonlijke levensstijl en zichtwensen. Vraag je oogarts of optometrist welke lens het beste bij je past. Hij of zij geeft je graag uitleg over alle mogelijkheden, beperkingen en risico’s.

 • checkmark Vervanging van de natuurlijke lens voor een gepersonaliseerde implantlens
 • checkmark Veilige, pijnloze methode met blijvend resultaat, mits het oog gezond blijft
 • checkmark Zeer nauwkeurig, snel herstel en pijnloos
 • checkmark Voorkomt staarklachten

Behandelmogelijkheden

 • Bijziendheid
 • Verziendheid
 • Astigmatisme (cilindercorrectie)
Iris icoon Lenswissel Beide ogen tegelijk

Beide ogen tegelijk

Bij een lenswissel of Refractive Lens Exchange (RLE) vervangen we je natuurlijke ooglens voor een gepersonaliseerde implantlens. Deze kan al je refractieafwijkingen, zoals bijziendheid, verziendheid en/of cilinderafwijkingen corrigeren. Met als resultaat dat je na de behandeling geen leesbril, bril en/of contactlezen meer nodig hebt. Een belangrijk bijkomend voordeel is dat je ook geen last zult krijgen van staar. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van beide ogen tegelijk (bilateraal), direct na elkaar. Zo kunnen we de nacontroles voor beide ogen combineren, wat veel tijd bespaart.

Iris icoon Lenswissel Len Sx robotgestuurde behandeling

LenSx®: robotgestuurde behandeling

Bij Iris Eye Clinics werken we altijd met de beste en meest moderne apparatuur. Daarom heb je bij ons ook de mogelijkheid om voor een robotgestuurde LenSx® behandeling te kiezen. Met de LenSx® laser kan de chirurg zeer nauwkeurig werken. Zo kunnen we met geavanceerde 3D-beeldtechnologie een 3D-kaart van je oog maken en een individueel behandelplan opstellen. Ook maakt de LenSx® zeer nauwkeurige incisies. Naast nauwkeurigheid en veiligheid biedt deze methode ook maximaal comfort voor jou als cliënt. Dankzij de nieuwste technologieën neemt het maken van de incisie en het vergruizen van de natuurlijke lens slechts enkele minuten in beslag.

Alle antwoorden op een rij

Kan ik nog last krijgen van staar na een lenswissel? chevron-down

Nee, een belangrijk bijkomend voordeel van een lenswissel is dat je ook geen last zult krijgen van staar.

Hoe gaat een lenswissel in z’n werk? chevron-down

Bij een lenswissel, of refractieve lensvervanging, vervangen we je natuurlijke ooglens voor een gepersonaliseerde implantlens. Deze kan al je refractieafwijkingen, zoals bijziendheid, verziendheid en/of cilinderafwijkingen corrigeren. Met als resultaat dat je na de behandeling geen (lees)bril en/of contactlezen meer nodig hebt. Samen met de oogarts of optometrist bespreek en test je de beste keuze gepersonaliseerde implantlens voor jou.

Vanaf welke leeftijd is een lenswissel mogelijk? chevron-down

Als je eenmaal last krijgt van ouderdomsverziendheid, ook wel presbyopie genoemd, kan een lenswissel een goede keuze zijn. Presbyopie begint meestal vanaf je 45e levensjaar. Je ooglens wordt dan minder soepel en dat zorgt voor klachten voor je nabije en intermediaire zicht. Op de langere termijn kun je ook te maken krijgen met klachten voor je verre zicht.

Wanneer kom ik aanmerking voor een lenswissel? chevron-down

Een lenswissel wordt vaak toegepast bij hogere sterktes en/of een te dun hoornvlies. Ook bij de behandeling van staarklachten passen we een lenswissel toe. Lees er meer over op deze pagina

Selected Partner

Altijd de beste kijkoplossing
Persoonlijk advies bij jou in de buurt

Wil je vrijblijvend advies over de beste kijkoplossing? Wil je weten welke behandeling voor jou geschikt is? Persoonlijk advies is nooit ver weg. Je bent van harte welkom bij een van onze Selected Partners. Dit zijn lokale opticiens bij jou in de buurt met wie wij nauw samenwerken. Of maak een afspraak voor een vooronderzoek bij een Iris Eye Clinics-vestiging bij jou in de buurt.

Op dit moment zijn we bezig met het werven van Selected Partners. Binnenkort vind je ze op onze website.