Er zijn al 58 Selected Partners aangesloten!

Er zijn al 58 Selected Partners aangesloten!

close

Heb je last van:

  • Wisselend zicht en spontane traanogen
  • Vermoeide en branderige ogen achter een beeldscherm
  • Onzekerheid tijdens het autorijden

Kom naar ons Droge Ogen Spreekuur

Bovenstaande situaties kunnen je in het dagelijks leven echt hinderen. Bij Iris Eye Clinics helpen we je graag om een gerichte behandeling te vinden. Tijdens ons Droge Ogen Spreekuur gaan we na hoe lang je de klachten al ervaart, hoe je dagelijkse leven eruitziet, welke klachten er optreden en welke behandelingen je zelf al hebt geprobeerd.

Uitgebreid onderzoek

Na het gesprek voeren we een spleetlamponderzoek uit. Dit is een oogonderzoek met een microscoop, waarbij we gedetailleerd kijken naar eventuele afwijkingen en naar de gezondheid van je oog. Soms gebruiken we kleurstofjes en filterpapier om de kwaliteit en kwantiteit van je traanvocht te testen. Daarna volgt een traanfilmanalyse met specifieke apparatuur om de meibomklieren van dichtbij te bekijken en na te gaan of er ontstekingen zijn. Op basis van deze onderzoeken stelt de optometrist de gradatie en oorzaak vast van je klachten en adviseren we je over een voor jou mogelijke behandeling.

Behandelmogelijkheden

Afhankelijk van de oorzaak van je klachten en de gradatie ervan zijn er verschillende behandelmogelijkheden beschikbaar. Welke behandeling het beste bij jou past, hangt af van meerdere factoren. We stemmen dit uiteraard altijd persoonlijk met je af.

Alle behandelmogelijkheden

Iris icoon Droge ogen

Kunsttranen

Kunsttranen zijn tranen in een flesje als aanvulling op het tekort aan eigen traanvocht. Er zijn heel veel verschillende soorten kunsttranen - van druppels tot gel. Samen bepalen we welke oplossing voor jou het meest geschikt is en hoe vaak je deze moet gebruiken. Kunsttranen verminderen en verzachten je klachten, maar lossen het probleem van droge ogen vrijwel nooit helemaal op.

EyeLight® OPE- / LLLT®-behandeling

Als je droge ogen veroorzaakt worden door een afwijking in de oogleden, gaan we op zoek naar een passende behandeling. Na de eerste screenings en testen kunnen we deze bepalen. Bij verschillende oogziektes zijn behandelingen mogelijk, zoals de EyeLight® Optimal Power Energy (OPE) en Low Level Light Therapy® (LLLT). Bij een ontsteking van de meibomklieren (MGD of Meibomitis) of een ontsteking van de ooglidranden (Blefaritis of Blepharitis) passen we deze toe. Daarnaast zijn ze geschikt voor de behandeling van rosacea (vorming van kleine bloedvaatjes onder de ogen, op de wangen en de neus), chalazion (een ontsteking van de meibomklier, waarbij er een bultje op het ooglid staat) en andere ziektes.

Medicijnen

Bij ernstige gevallen van droge ogen is het soms noodzakelijk om medicatie te gebruiken, in de vorm van oogdruppels of tabletten. Dit hangt af van de oorzaak en ernst van je klachten. Onze optometrist kan deze medicatie voorschrijven.

Punctumpluggen

De optometrist kan ook beslissen om je traanafvoer tijdelijk af te sluiten bij een zeer lage traanproductie. Dit gebeurt door kleine siliconen plugjes gedurende één jaar in het traanpuntje te plaatsen. Daarna worden ze vervangen. Dankzij dit plugje blijft het nog aanwezige traanvocht zo lang mogelijk in het oog.

Ooglidranden schoonmaken

Ooglidranden schoonmaken is een onderdeel van de behandelingen om de dysfunctie van de meibomklieren of Meibomitis aan te pakken. Het verwarmen, schoonmaken van de oogleden en stimuleren van de meibomklieren doen we om de talgproductie op gang te brengen. Ook warmtemaskers en ooglidhygiënedoekjes kunnen helpen.

Alle antwoorden op een rij

Kan ik ook terecht voor reguliere oogzorg? chevron-down

Op dit moment kun je bij ons terecht voor reguliere zorg met betrekking tot staar, nastaar, ICL (>-10 >+10), PTK o.b.v. verwijzing huis- of oogarts, refractie o.b.v. verschil >-4,75 cilindrische afwijking. Het is de bedoeling om vanaf volgend jaar meer reguliere zorg te gaan aanbieden.

Kan ik voor zowel ver zien als dichtbij geholpen worden? chevron-down

Ja, dat is mogelijk. Tijdens het vooronderzoek en het persoonlijke advies stellen we op basis van de verrichte metingen en onderzoeksresultaten een persoonlijk advies op.

Kan ik bij jullie ook terecht voor een rijbewijskeuring / CBR-ogentest? chevron-down

Ja, wij verzorgen ook rijbewijskeuringen (ogentest) volgens de richtlijnen van het CBR. Heb je de diagnose diabetisch dan kun je voor CBR-ogentest alleen terecht bij een oogarts in het ziekenhuis.

Kan ik bij jullie terecht voor een second opinion? chevron-down

Jazeker, je bent hiervoor van harte welkom in onze kliniek. De kosten voor een second opinion bedragen € 250.

Selected Partner

Altijd de beste kijkoplossing
Persoonlijk advies bij jou in de buurt

Wil je vrijblijvend advies over de beste kijkoplossing? Wil je weten welke behandeling voor jou geschikt is? Persoonlijk advies is nooit ver weg. Je bent van harte welkom bij een van onze Selected Partners. Dit zijn lokale opticiens bij jou in de buurt met wie wij nauw samenwerken. Of maak een afspraak voor een vooronderzoek bij een Iris Eye Clinics-vestiging bij jou in de buurt.


Op dit moment zijn we bezig met het werven van Selected Partners. Binnenkort vind je ze op onze website.